lördag, januari 21, 2006

dagens grr / dagens moralkaka

"Nu visar vi valkarna.
Extra kilon börjar bli en attraktiv belastning."
från Aftonbladet

står det i en liten artikel på Aftonbladets hemsida och vidare står det
"Övervikt är inte längre skamligt. Hälften av amerikanerna tycker nu att normal övervikt är attraktivt."

läser man vidare så ser man två exempel på 'plusmodeller' och tjejerna drar storlek 42 och 42/44. numer är storlek 42 en medium så det känns ju lite förvirrande. än mer förrvirrande blir det när man tittar på bilderna och ser två normalviktiga tjejer. den ena tjejen, Signe, har både vikt och längd utsatt. med tank på att Aftonbladet kör med sin Viktklubb där man kan kolla sitt BMI och se om man behöver bli trimmad alternativt 'öka sitt välbefinnande', så gör jag det. Signe är 181 och väger 78 och svaret från Viktklubb blir
"Ditt BMI är 23,8 och det innebär att du är normalviktig. Om du ligger närmare 25 än 20 i BMI kan du för att öka ditt välbefinnande göra dig av med ett par kilon med hjälp av Viktklubb.se. Och framför allt – Viktklubb.se hjälper dig att behålla din vikt. Men kom ihåg att du är normalviktig och det finns inga medicinska skäl för dig att minska i vikt. Lycka till! "


hur får man det egentligen att gå ihop? tjejen är normalviktig och ser mer slimmad ut än de flesta, men samtidigt ska hon vara en förebild för mulliga? vi ska se henne och tänka att det är okej att vara mullig, men hon varken är mullig eller ser mullig ut. hur fungerar det för alla unga tjejer som läser Aftonbladet? är inte det attans dubbelt, vi ska vara nöjda fastän vi är mulliga men samtidigt är vår 'role-model' en tjej som är smal? man kan ju aldrig vinna.

1 kommentar:

BubbleOfBlue sa...

det fungerar inte ens bra när man är äldre och läser det där..man blir ju lessen : /