onsdag, januari 25, 2006

helt sanslöst / all heder till Li Fen

det är ännu en Simpson dag där man läser om omvärlden och tror att vad man läser är ett skämt : låg i sängen i morse och slöläste tidningen. fastnade för en artikel om en gravid bordtennis-spelare och i mitt sömndruckna tillstånd missuppfattade jag artikeln som om hon ville fortsätta spela och hänvisade till sin genetiska bakgrund, men att hon inte fick för föreningen.

läste om artikeln och inser att nej, tjejen vill inte spela just nu för hon är gravid och helt plötsligt verkar allt rimligt....tills man läser att hänvisningen till genetik
"Förgäves har jag försökt informera om att kinesiska kvinnor kan stå böjda och jobba på risfälten fram till åttonde månaden."
kommer från klubbens svenskfödde ledare som tydligen tycker att han kan läxa upp en kinesisk tjej om inte bara hur det är att vara gravid utan även om kinesiska kvinnors arbetsmoral.
läckert! fin syn han har på kvinnor! än finare syn verkar han ha på kinesiska kvinnor som kanske inte sliter på risfältet för sin egen skull utan för att kunna försörja det foster som väntar på att komma ut?!

livegen kanske? ja enligt följande så verkar det inte bättre
"– Li Fen kan glömma att hon får komma tillbaka. I alla fall i vår klubb. Och det troliga är nog att hon gjort sitt i svensk pingis, säger Inge Augustsson."
dock, om jag får vara riktigt krass så tror jag snarare tvärt om, detta kommer att göra henne stor, omtalad och hyllad av svenska kvinnor. oavsett var tjejen kommer ifrån så har hon en fri vilja och när en stelbent bordtennis-snubbe talar om henne som om hon vore livegen och mentalt handikappad pga hennes kön och härkomst, ja då är det bara han som faller på det!

1 kommentar:

Surkärring sa...

oh my god! men tyvärr, jag har inte hört nånting om det där förrän nu så risken är nog tyvärr ganska stor att hon faktiskt är slut. Sportens gubbtöntar har sån jäääävla makt, och i TV sitter alla sportreportrar uppsnajdade och skiter i vilket. Sport är ett skämt, de ledande inom "sport" har dödat sportens i grunden fina idé.