måndag, februari 13, 2006

du ska inte tro att någon annans tro inte är en tro

att titta på nyheterna på sistone är som att se på Simpsons, men utan humorn. allt är extremt och Freivalds med company gör Sverige-demokraterna till martyrer för sin tro...och allt överallt handlar om tro, tro, tro.
så varför tror vi egentligen att folk ska sluta tro så som de gör bara för att vi tror det är fel sätt? det är ju det som är just tro. det är också skälet till varför jag ser religion som något av ondo. det må vara en tröst för ett flertal med det är sällan något privat och det skapar ett förtryck för så många fler.

man märker att folk börjar tröttna på det hela, det tar aldrig slut och får hela tiden nya vändningar som verkar mer obscena, obskyra och OH!
så, i fin slask-tv/5:an stil föreslår jag ett nytt Big Brother. det är bara att erkänna, ingen tittar på denna omgången och om man tittar vad får man egentligen ut av det? vad får deltagarna ut av det mer än ett dåligt rykte och en könssjukdom? inte mycket.
så, jag föreslår att istället för att slå ihop pimpinetta norska ungdomar med dekadenta svenska ungdomar, så slår vi ihop Sverige-demokrater och fundamentalistiska muslimer. kanske kasta in en Freivalds och en Pia Kjaersgaard också? varför inte en scientolog eller två?
benämningen Big Brother är ju egentligen en referens till Gud så varför inte låta honom ta huvudrollen?
inte nog med att vi får se vad det hela går ut på och höra det från dem själva, kanske vi alla lär oss något på kuppen?

och kära slask-tv, nu kom jag visserligen på det hela efter att ha legat sömnlös i några timmar för att sedan pimpla kaffe, men visst, ni får gärna ta konceptet och använda det. please do.

Inga kommentarer: