torsdag, april 26, 2007

ett steg framåt och två tillbaka

att folk tycker att kvinnor som utsätts för sexuellt våld delvis får ta ansvar för händelsen om de klätt sig utmanande eller betett sig annorlunda än i kyrkan på söndag, det vet vi alla att det finns. vi hoppas alla att det är attans ovanligt men ibland blir man mörkrädd när man inser hur vanligt det är.
"Av de tillfrågade svarar 48 procent att kvinnan är helt eller delvis ansvariga om de utsätts för sexuella övergrepp efter att ha flirtat."
om man tycker att kvinnan är helt ansvarig för vad som händer med henne för att hon kan ha ansetts flörta, hur tänker man egentligen då? att flörta är ingen absolut vetenskap och det är väldigt svårt att definiera vad som kännetecknas som en flört eftersom det helt varierar från person till person. det blir ännu svårare att definiera eftersom vi lever i ett samhälle där inte alla är heterosexuella och söker efter en ny partner. ibland är en gliring eller ett skämt bara ett sätt att umgås och inget mer.

om man nu verkligen tycker så, att en
eventuellt gensvar från en kvinna betyder att det är JAJAJA hela vägen igenom trots att det må komma ett nej senare, vad har man då för människosyn?
om en kvinna inte har rätt att bestämma över sin egen kropp, vad är hon då om inte en träl?
"Var femte man anser att en kvinna som är känd för att ha många sexpartners är helt eller delvis skyldig om hon utsätts för sexuellt övergrepp."
det hela måste ju handla om människosynen överlag om man även anser att en kvinna som haft ett aktivt sexliv bör skylla sig själv för då är ju kvinnan inte sin egen att bestämma över. vad är nästa steg? kvinnor bör inte kunna ha egen egendom? inte kunna rösta?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Innan du drar den förhastade slutsatsen att "norska män" är dumma i huvudet skulle det inte vara av intresse att få veta hur exakt man valde vilken grupp av "norska" män som intervjuades?

Om du läste i tidningen att enligt en "svensk undersökning" anser majoriteten av "svenska män" att samlag med en mindreårig är det bästa sättet att skydda sig mot AIDS, skulle du då anse att svenska män hade fått kollektiv hjärnblödning hela bunten och att den svenska utbildningsministern borde begå harakiri..?

schmut sa...

undersökningen gäller norrmän men jag har inte på något vis begränsat mitt inlägg till bara norrmän.
dessutom, svenskar, norrmän, it's all the same.

och när det gäller hur undersökningen är gjord? ett tips,det är en gallup

Ilva sa...

Skrämmande men tyvärr inte förvånande...