söndag, april 08, 2007

hej, vad heter du

en sak som man ibland inte kan låta bli att undra över är vad alla bloggare egentligen heter?! mamselamsen, deeped, crrly....vad har ni för förnamn i riktiga världen? och varför har ni dessa smeknamnen online?

jag heter Lisa.
Schmut är namnet på ett gammalt zine jag hade och det är dels mer anonymt än mitt vanliga online-namn Lisa Darling (gammalt smeknamn)och dels mer passande för vad jag skriver här.15 kommentarer:

LipGloss Bitch sa...

Hej Lisa! Jag heter Helena, blev kallad för en lipgloss bitch av en tidigare arbetskollega efter att hon kollat i min väska och sett några av mina juicy tubes. Fick sen en necessär av henne i present med trycket lipgloss bitch på. Kom att tänka på denna då jag bestämt mig för att starta min sminkblog, och det känns väl som ett rätt passande namn?

Studiomannen sa...

Ser man mig kommenterandes på andra bloggar så är det inte självklart att jag heter Peter.

Studiomannen är enkelt: jag är egen företagare och en av de vanligaste jobben för mig är att frilansa som Studioman på TV-produktioner.

Batbut sa...

Nu var ju inte jag nämnd, men ego som jag är så känner jag mig uppmanad: Lena heter jag IRL och batbut kommer sig av att jag blev biten av en fladdermus i rumpan. Och då blev det en ordlek som utmynnade i just Batbut. Riktigt vackert namn om jag får säga det själv

schmut sa...

->batbut: biten av en fladdermus? på riktigt? damn, jag trodde de var fega stackare

Batbut sa...

yes mam, en alldeles sann historia ur det verkliga livet på landet. När en fladdermus ramlar ned i toaletten slåss de med allt de har... även mot min lilla ändalykt

Mickey J Barczyk sa...

Johnny Kebab här.
Hehe, fråga efter Deepeds efternamn, det är lite lustigt :)

anna sa...

Anna ju, men det är ju allmänt känt...mandalaya är ett riktigt gammalt screenname som jag har använt i över tio år, satt och lekte med ayla och liknande efter att ha plöjt igenom grottbjörnens folk, sedan läste jag om de budhistiska munkarna som gör stora mandalay, mönster av sandkorn som de sedan sopar bort i en ceremoni, handlar om alltings fögänglighet, och jag gillade den och deras holistiska livssyn, därav mitt smeknamn mandalaya!

lisa sa...

Jag heter också Lisa på riktigt. För att göra någon slags skillnad bruakr det bli lisa (med litet l alltså), i internetsammanhang. Litet men viktigt.

stina sa...

Deeped heter Nicklas Strandh.

deep|ed sa...

Nej, Stina. Niclas Strandh. Och det är ingen hemlighet. Det är bara att gå till researcher.se och klicka på Om Admin så finns till och med mitt mobilnummer där.

Jag kan om jag vill berätta vad du heter också...

deep|ed sa...

Deepeds efternamn är Edition ;)

Studiomannen sa...

Hahaha! Gumman i lådan!

Översättarhelena sa...

Jag heter Helena och la till det där prefixet när jag märkte att jag ändå kallades så på en del bloggar, givetvis för att skilja mig från andra Helenor. Så är det när man har ett jättevanligt förnamn. Jag har ett jättevanligt efternamn också ...

Studiomannen sa...

...men ett litterärt sådant! Man kan väl sina Sjöwall-Wahlöö, Helena...

crrly sa...

Högst roande att läsa särskilt Lipgloss bitchs och Batbuts historier! :)

Jag heter... Nä, varför ska jag berätta det?! ;) Ett vanligt tråkigt namn; crrly passar bättre för jag ÄR en crrly. Men en ledtråd är att ett av mina andra Internetnamn är bokmalin...