lördag, april 07, 2007

porr, den nya religionen

häromdagen blev jag lite imponerad av Scandic som hade bestämt sig för att avlägsna biblarna från rummen för att ha dem, och andra religiösa skrifter, samlade i receptionen.
jag ogillar att få religion påskyfflat och även om en bibel ligger gömd i en låda så är det ofta det enda som finns som är läsbart på ett rum förutom telefonkatalogen. den framstår alltså som livsviktig. viktigare än dagens nyheter, en första bands-låda eller all övrig litteratur. t.o.m på rummen på BB finns det en bibel...

naturligtvis är det inte alla som är lika glada över Scandics beslut och
Emanuel Karlsten säger:
"– Det är skenheligt att agera mot bibeln, när man låter porr flöda i tv-kanalerna."

ja, ska man förbjuda bibeln borde man ju även förbjuda porren för religion och porr, det går hand i hand! eller är det inte tvärtom?
behövs bibeln för att balansera porren? där det finns biblar ska det finnas porr?

3 kommentarer:

deep|ed sa...

Problemet är väl att Scandic inte tänker förbjuda bibeln utan att den finns tillgänglig nere i loungen tillsammans med Koranen och andra käcka livsfilosofiska verk (själv undrar jag om The Satanic Bible kommer att finnas också...). Porren känns lite märklig att flytta dit ner - och den är ju faktiskt pay-per-view: dvs du måste göra ett aktivt val för att se den...

deep|ed sa...

Sen vete fan om Scandic längre ens visar porr...

Anonym sa...

Deep|ed: Om Scandic visar porr eller inte vet jag inte, måste bara kommentera det du skrev.
"dvs du måste göra ett aktivt val för att se den..."
Är det inte aktivt att öppna lådan och öpnna boken som ligger där? Hm..visst bibeln är uttalat som en levande bok, men att den hoppar på folk som kommer in i rummet? nja..vet inte..har aldrig hänt mig! Ännu kanske man ska tillägga ;o)