söndag, april 15, 2007

rättigheter och potatis

Göran Skytte är en bitter liten man. man skulle kunna kalla honom en äldre variant på Schmut om det inte vore för mustaschen.
även han har dragit sig in i bibel-debatten men innan han knappt hinner börja skriver han om F!.
"Sedan några år tillbaka uttalar allt fler lobbygrupper och mer eller mindre offentliga personer att de av ett eller annat skäl känner sig ”kränkta”. Det började med extremfeministerna i Fi. Och det allra senaste i denna modetrend är: den ateistiska lobbygruppen ”Humanisterna” känner sig väldigt kränkta av att det ibland finns en Bibel i byrålådan på svenska hotell."
nämen vänta nu här, extremfeminister?! extrema feminister som drar allt åt det extrema hållet som att t.e.x kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män?
ja, fy, de borde ägna sig åt att göra pyttipanna, vaxa benen och oja sig över hur mycket JeanCleaude van Dammes bröstmuskler liknar kalkonbröst från Ingelsta!!
"Hans lilla lobbygrupp arbetar precis så som Gudrun Schymans lilla lobbygrupp Fi gjorde i början av deras verksamhet. Och de får samma uppmärksamhet som Fi fick – i början. Till exempel fri tillgång till media och tv-soffor. Där de får gråta ut att de är eftersatta, tystade, och naturligtvis kränkta."
man må tycka vad man vill om F! men lobbygruppen/närverket i sig handlade inte om lobbygruppen utan om ämnet, dvs feminismen. Schyman må ha den största håven när det gäller medias uppmärksamhet men det handlar fortfarande om kvinnans rätttigheter, möjligheter och skyldigheter. är det extremt?
om man kan få för sig att jämföra kvinnokampen med det faktum att jag och många andra inte glatt jollrar w00t när jag blir påbyltad en Bibel så fort jag reser, så är man ute och reser!

1 kommentar:

deep|ed sa...

Skytte försöker sig på ett rätt avancerat PR-trick: att förminska sin motståndare. Problemet är att han har Christer Sturmark mot sig som knappast kommer att darra av rädsla för att Skytte fattat pennan...

Och problemet för Skytte är att han utgår från att ingen kommer ihåg att Humanisterna helt enkelt är gamla Human-Etiska Förbundet, och att kalla det en "liten lobbygrupp" är som att kalla Centerpartiet för "marginalparti"...

Och då ska man komma ihåg att jag har mina issues med herr Sturmark...