fredag, maj 25, 2007

jag är statistiken ni snackar om

vad som hände igår, och då menade jag inte när en 81-åring på vift försökte köpa min kärlek med ett Cloetta kexchoklad, utan Försäkringskassans blunder, fick mig verkligen under isen. inte för att det inte är tämligen komiskt utan för att försöka ha en kommunikation med Försäkringskassan är som att försöka ha en vettig dialog med tvn - den blabbar på oberoende om vad man säger.

de ringde och krävde mig återbetalning. jag är en av de där bidragsfuskarna ni läser om. liten, sniken och ond är jag. luktar illa och snor fina pengar från andra behövande!
jag är enligt Försäkringskassan skyldig dem 8000:- eftersom när jag skickade in mitt sjukintyg antog de att jag var sjukledig från föräldraledigheten och inte från att jobba. ni vet, alla mammor är alltid hemma med sina barn mest hela tiden medans papporna går till pengafabriken!
men, eftersom min man är föräldraledig så är jag sjukskriven från arbetsmarknaden. hade jag inte varit sjukskriven så hade jag fortsatt på mitt vikariat.

eftersom jag får ut mer pengar som sjukskriven från arbetsmarknaden än som föräldraledig (jag tar ut 1/8), så kan man säga att jo, jag märkte att något inte stämde och ringde dem för en sisådär 4 månader sedan.
då sades det att eftersom det varit ett uppehåll i min sjukskrivning (jag låg ju trots allt på BB i en vecka och sedan kom jul..) så räknar de mig inte som arbetssökande utan att jag skulle vara föräldraledig. alltså fick jag 80% av föräldrapenningen i sjukpenning...... och jag kände att nej, jag orkar inte bråka med dem om mer pengar månad. jag godtog deras beslut och lät det vara.

nu är ju bara saken den att jag skickat in mina sjukskrivningsintyg varje månad men tydligen har Försäkringskassan mest trott att jag skickade in dem för att jag är väldigt stolt över mitt tillstånd och månaden efter listade de mig som bara föräldraledig.
eftersom jag skickat in intyg och meddelat Försäkringskassan om strulet ett flertal gånger så borde jag få ut min sjukersättning retroaktivt. det är sammanlagt 20.000 :- jag skulle få ut när jag återbetalat mina 8000:- men när jag föreslog att de istället behåller 8000:- och på så vis betalar ut 12.000:- så gick de i taket för jag skulle minsann inte förvänta mig något för jag är en fuskare!

hade det inte varit för att jag lever under existensminimun hade jag gärna struntat i det hela, återbetalat och bett dem dra någonstans där det är attans mörkt och där det spelas Dido konstant, men att återbetala utan att de rättar till sitt misstag, det fungerar inte. jag kan inte trolla fram pengar.

dock kan jag lugnt erkänna att jag funderar på att banda alla samtal jag har med Försäkringskassan i fortsättningen!

1 kommentar:

KellyKorv sa...

försäkringskassan är helvetet på jorden. soc kommer på god andraplats. vilka idioter dom är. man blir så sne när man liksom försökt göra nåt "bra" (dvs gett dem mindre att betala ut) och så får man bara skit för det. och blir kallad "bidragsfuskare" svenskans fulaste ord just nu.