måndag, maj 28, 2007

ny spelning med nethaters

hittade detta via DeepEd och även om jag så gärna bara skulle vilja låta det flyga under min radar så kan jag inte göra det för det kliar så mycket:
Linda Skugge skriver i en matblogg i en föräldratidning att hon proppar sin bebis full med saltrika produkter. det första rådet man får från BVC och alla andra barnläkare är inget salt till barn under 1 år. all färdig barnmat är utan salt. tydligen var det någon annan som uppmärksammade det och emailade Linda
"Hej
Läser din blogg ofta, saknar den oerhört mkt på Expressen. Har själv en bebis på 10 mån som inte alls är lika duktig på att äta som din bebbe. När det gäller vanlig mat och bebisar har jag läst att man måste ta bort saltet, då bebisarnas små njurar inte grejar att ta hand om det innan dom fyller 1. Så fiskbullar kanske inte är en hit även om bebisarna älskar dom, dom är ju jättesalta.
Forstätt att skriva mycket och tack för alla texter hitills!
Mvh
Anna

Svar: Så länge man inte TILLFÖR salt så kan bebisar över 6 mån äta vanlig mat."
från Lindas blogg på Mama

nämen vilken idé - så länge du inte håller i saltkaret med dina händer så är det helt okej att det är salt i maten.
tyvärr Linda, ledsen att skjuta hål i din matblogg men med vanlig mat menas just vanlig mat men den ska tillagas utan salt. halvfabrikat, tex fiskbullar och ostsås, som redan innehåller salt, bör undvikas.

Inga kommentarer: