tisdag, juli 10, 2007

avslutade i natt en bok som jag inte ville avsluta för den var helt enkelt lite för bra för det. problemet med att ha läst en riktigt bra bok är att när den väl är slut, då sitter man där med huvudet i händerna och försöker komma på vad som ska göras. vilken bok vågar man plocka upp efter en som ryckt med en?
löpande band-principen men med bara bra böcker, den finns inte. borde finnas, men finns inte.jag brukar snubbla över en riktigt bra bok kanske en gång i månaden och det är alltför sällan.

ibland kan man fråga sig varför man fortsätter läsa?! är det kanske som med mat - man vet att inte alla avocados är perfekta och att tämligen många är träiga men ibland hittar man den där som får en att inse att avocado är kärlek?!

månadens avocado var Sara Kadefors Fågelbovägen 32.
en bok som ger en total ångest iochmed att den känns så kall när den beskriver vad som borde vara värme. den handlar om varför vi gör det vi gör och för vem vi egentligen gör det. egentligen finns det ingen handling som är helt osjälvisk.

1 kommentar:

e sa...

Vilken strålande liknelse. Precis så är det. Mogen avocado. Bara man inte läser så fort så man får magknip. Det kan ju hända när något är riktigt bra. Lägger genast Fågelbovägen 32 till läslistan.