onsdag, september 12, 2007

du ska inte tro att du är någon bara för att du syns överallt - Jantelagen i ett nötskal.
man må ha många i sitt nätverk på Facebook men ändå vara ensammast i världen. för de flesta är det ingen nyhet men nu ska även forskare och media peta oss i ögat


"Riktiga vänner är inte samma sak som internetvänner. Den som har hundratals, tusentals vänner på sociala nätverkssajter har inte nödvändigtvis fler nära vänner än andra, menar en engelsk forskare. "
från
DN

vad man verkar missa är att det är ju lite skillnad i varför folk skaffar olika konton på olika communities. på Facebok handlar det ju om just nätverk medans Myspace i mångt och mycket är en quest för fame. Tila Tequila, Jeffrey Star mfl hade inte kommit någonstans om det inte varit för internetcommunities som Myspace.
på Myspace lägger man till vem som helst, oavsett om det är någon man känner eller beundrar, medans de flesta använder Facebook för att hålla koll på vänner, släkt och jobbarkompisar. språket är annorlunda, stilen är annorlunda och känslan är annorlunda, men vänner kan man nog göra oavsett. det har ju inte att göra med forumet utan med intentionen. du kan träffa en framtida vän i sopsorteringen likväl som på jobbet. det handlar om hur du beter dig.

alla forum är olika men de blir också vad man gör dem till.

2 kommentarer:

Joshua_Tree sa...

Vadå, så alla de där som besöker min blogg varje dag är inte mina vänner? Inte ens de som ramlar in på konstiga googlingar? Inte ens de som kommenterar? Buhu, nu måste jag gå och dränka mig.

schmut sa...

det känns finfint att forskare och media måste berätta för pöbeln vad man bör förvänta sig av det dära internätet. artikeln känns lite outdated...