fredag, december 28, 2007

kvinnorna som gled på räkmacka?


sätter man verkligen ett = mellan att slappa och att leva som Marilyn Monroe så som rubriken antyder? blondiners arbetsinsats är mindre värd än mäns eller är det kulturella finliret som räknas?
varför förutsätts kvinnor som syns arbeta mindre än andra? varför anses de ha mindre ambition? varför anses vad de gör vara mindre värt?

exempelvis - är det någon som tycker att Victoria Silvstedt glider fram på en räkmacka eller arbetar hon lika hårt på sin karriär som exempelvis Jan Guillou? är hennes insats i samhället mindre värd och isåfall varför?

(från Sydsvenskan)

3 kommentarer:

Melinda sa...

Jag tycker att det är en knepig rubrik över huvud taget. Vill man göra det till en antites känns objekten inte ett dugg självklara. Känns Strindberg verkligen igen pga sin flit?

Har visserligen inte läst hela artikeln, men i alla fall.

Robban sa...

Att slappa och leva som marilyn monroe måste kanske inte alltid vara samma sak. Men frågan är vilket liv som är mest meningsfullt i ett större perspektiv. Vem gör vårt samhälle mest nytta: en vars högsta mål i livet är att synas i media (victoria silvstedt) eller en som utbildar sig och arbetar med något som på praktisk väg förbättrar folks liv.

schmut sa...

->robban: det beror ju på vilka glasögon man har på sig.
är nöje mindre värt än andra områden? är kulturellt finlir som får toppbetyg i DN mer värt än vad fjortisarna tycker på Lunarstorm?

jag tror inte att allas rätta väg är genom akademiska poäng och jag tror inte heller att poäng är viktigare än arbetslivserfarenhet.
att leva på sitt utseende borde inte räknas som mindre värt än att leva på sina händer.

Victoria Silvstedt, ja, t.o.m Linda Rosing finns i media för att vi inte bara tillåter dem utan även för att de fyller ett syfte. du eller jag må inte tycka att vad de gör är revolutionerande men det finns folk som gör och alltså är deras inverkan på samhället lika viktig som någon annans.

exemplet Marilyn Monroe är ju nästan komiskt för den effekt hon har haft på eftervärlden är ju otrolig.