onsdag, december 05, 2007
"Visserligen är de brott som flickorna utsatts för preskriberade sedan mer än tjugo år. Men det bekymrar inte advokat Niclas Karlsson vid Juristhuset som företräder de båda numera medelålders kvinnorna. Han anser att flickorna lidit som brottsoffer, att de sexuellt utnyttjats av politiker och höga företrädare för staten, och att de dessutom fått utstå en mörkläggning från statens sida. Flickorna har i hela sitt vuxna liv lidit psykiskt av att staten trots kännedom om övergreppen inte agerat mot brottslingarna."
en liten fråga -
varför skulle det vara värre att bli sexuellt utnyttjad av en politiker än av en Svensson?
är inte det enda som egentligen skiljer att politikern har mer att förlora och således är mer benägen att betala för tystnad?


"Men namnen på kunderna togs aldrig med i det skriftliga utredningsmaterialet. Dels var det då inte brottsligt att köpa tjänster av prostituerade, dels var fokus i utredningen att snabbt få bordellmamman dömd."
båda citaten ovan från DN
nästan 30 år senare kräver offren skadestånd från staten för att...det inte var brottsligt att köpa sex då? för att männen inte blev åtalade för utnyttjande av minderåring? är det konstaterat att männen visste att de var minderåriga? handlar det om att deras inblandning inte utreddes? är den som köper sex mer ansvarig än den som förmedlar?

" "Trots kännedom om att flickorna utsatts för ett brott underlät staten att lagföra männen. Detta skadade flickorna svårt och deformerade deras fortsatta liv", skriver deras advokat Niclas Karlsson i ett pressmeddelande."
från DN
tydligen är det svåraste inte att de blev utnyttjade av en bordellmamma eller av torskar, utan att staten inte utredde om männen visste att kvinnorna egentligen var barn?
att kvinnorna var sexuellt utnyttjade som prostituerade råder det ingen tvekan om, men om brotten är preskriberade och männen aldrig pekades ut officiellt, hur kan man egentligen söka skadestånd?


3 kommentarer:

deep.ed sa...

Helt seriöst: du är en av de mest intelligenta människor jag vet. Jag blir konstant andlös av din stringens.

Anonym sa...

håller med deep.ed.
shit vad du är bra.
/littlelessconversation.wordpress.com

mymlan sa...

Jag har också kommenterat det här.
http://mymlanthereal.wordpress.com/2007/12/13/vem-har-inte-haft-en-traumatisk-barndom/