onsdag, januari 23, 2008

horan och madonnan

missförstå mig rätt, förfall och död är alltid tragisk men...
är det ingen som funderat varför vi kräks över Britneys förfall medans vi tycker det är en stor sorg att Heath Ledger dör?

båda har (miss)brukat allt, båda har barn och vi ser dem ändå genom olika filter.
kan det inte ha lite med att vi fortfarande ser kvinnan som modern med stort M medans fadern fortfarande är plånboken? kvinnan är bunden till sina barn och en mors frånvaro är alltid så mycket mer illavarslande än en fars? när en kvinna blir moder så går hon automatiskt in i en ny genre, från hora till madonna.

4 kommentarer:

mymlan sa...

vete fan. jag bryr mig vare sig om hans död eller hennes leverne...

men generellt så måste en kvinna vara perfekt för att inte anses vara en usel mamma, medan en man kan vara allt möjligt och ändå omtalas som en fantastisk far...

Joshua_Tree sa...

Är inte det där en väl drastisk slutsats? Nog finns det väl fler skillnader mellan de två än bara könet? Mig veterligen har inte Ledger förfallit alls på samma sätt. Fröken Spears tycks djupt tragisk och få skulle väl bli förvånad om hon tog kål på sig själv. Ledger däremot känns mer som en blixt från klar himmel. Allt beror inte på det patriarkala förtrycket. ;)

schmut sa...

läser man lite om Ledger så har han varit dödsromantiker med en förkärlek för piller ett bra tag nu. skillnaden är att han inte har kortkort och läppstift i halva fejjan.

Anonym sa...

Detta var väldigt roligt!

http://www.youtube.com/watch?v=KwXkVFbw2sw