söndag, april 06, 2008

konsumtionssamhälle

om man bara äter äggvitan på kokta ägg, var gör man av gulan?
separerar man vitan från gulan först och pocherar sedan vitan eller kastar man helt enkelt bort den kokta gulan?
likadant gäller omelett på bara vitan- vart tar alla gulor vägen?

det är lite komiskt när man läser dagens DN:
samtidigt som man gör en intervju (enbart i pappersutgåvan) med Martina Bonnier som bara äter vitan på sina kokta ägg samt äger en väska för 65000:- så har man en artikel om hur europeiska fartyg fiskefartyg tar Afrikas fisk.

4 kommentarer:

lisa sa...

Bisarra matvanor. Jag har en känsla av att jag och martina Bonnier aldrig skulle bli särskilt bundis. "Altid högklackat" brrr.

Oskar sa...

Fast enda anledningen att de tar afrikas fisk är att de får massa skattepengar från staten... Tack staten för miljöförstöringen! Det handlar inte om konsumptionssamhälle, det handlar om att staten är en miljökatastrof som vi måste sätta band på.

mammajobbar sa...

Ja, det var verkligen en konstig människa. Trodde inte såna fanns på riktigt utan typ bara i... nån konstig TV3-serie som jag inte orkar följa :-D

Studiomannen sa...

Man kan göra majonnäs på äggulorna förvisso, men det är ju inte alltid man är så sugen på det.

Majonnäs är ju i princip olja och äggula.