tisdag, april 15, 2008

något som saknats

är du ung tjej som känner att du inte riktigt passar in i rollen som duktig feministisk tonårsflicka med nerver av stål finns det inte många ställen du kan vända dig. du kan ringa till Bris, du kan prata med kuratorn och du kan skriva av dig på nätet, men mycket mer än så finns inte.
alla kommunala och statliga instanser är skrämmande och känns inte personliga. för att våga vara dig själv måste du känna dig trygg och veta att att du är hemma.
Stadsmissionen har tydligen tagit detta till hjärtat och lanserar ett nytt projekt i Malmö
:
"Ätstörningar, självskadebeteende, ångest, brist på socialt nätverk och hedersrelaterade frågor är exempel på problem som tjejerna väntas komma med till Enter Mötesplats.
– Vi är ingen myndighet. Vi representerar något annat, säger projektledaren och verksamhetsledaren Pia Bergius.

Hon tror att Stadsmissionen kan nå en grupp som väljer att inte söka hjälp hos kommuner och landsting och andra tjejer som sökt, men inte upplevt att de fått rätt stöd.
"
från Sydsvenskan
i en värld som verkar ganska förvirrande och hård så är det skönt att se att det blommar upp saker i asfalten där man inte bara fokuserat på dem man vill möta utan även att det måste ske på deras villkor. hjälp kan inte ske genom enkla mallar.
"Vi menar att det är fel att alltid söka varje individs problem inom henne själv.
Den teorin ökar oftast människans utanförskap, känsla av skuld, skam och meningslöshet. Vi vill bidra med att hitta sammanhangen, förändra eller
förbättra dem."
från Stadmissionen Malmö

1 kommentar:

Moment 22 sa...

jag tycker detta är en fantastisk idé och jag måste göra något för att engagera mig i detta!Undrar bara hur jag skulle passa in? Måste kontakta dem på något sätt....
Tack för bra inlägg - och bra blogg!

Moment 22 - www.momenttwentytwo.wordpress.com