onsdag, april 02, 2008

okända tantan


när vi flyttade in i lägenheten övertog vi några släktingar i form av foton i en låda. ingen var riktigt säker på vem det var på fotona mer än att de borde vara släkt eftersom bilderna följt med flytt efter flytt, generation efter generation.

på sätt och vis är det tryggt att veta att någon tar hand om fotona och de inte hamnar på en loppmarknad där folk mest är ute efter lådan de ligger i. samtidigt är det sorgligt att ingen riktigt vet vilka de här människorna är. någon har tagit sig tid att ladda sin brownie, ge sig ut och be farmor/faster/mormor/moster att posera vid hönshuset för att föreviga henne och hennes liv. tantan ser lite förlägen ut, torkar händerna lite diskret på sitt solkiga förkläde, tittar ner på sin anka, sin rullebör och känner att glasögonen håller på att glida iväg.
det är ingen modebloggare och med all säkerhet inte en kvinna som är van vid att bli fotograferas, så detta har varit en ovanlig händelse i hennes liv. detta var något att minnas men vi minns inte ens henne. själva tar vi för givet att vi alltid kommer att finnas. vi lever vidare i form av de spår vi lämnar efter oss, men om ingen kan ens gissa vem vi var, vad är då spåret värt? är det inte bara som spillning i skogen?

hade hon levt idag, hade hon säkerligen haft en blogg om sin gård, sin odling, sin värk och sina barnbarn. eftersom vi inte minns vem hon var och inte ens haft respekten att anteckna hennes namn på baksidan av fotot, så får hon leva vidare ett tag här bredvid Roky.
säg hej till Tant!

1 kommentar:

Stellan o Lotta sa...

Hej Tant!
Fint huckle!