torsdag, april 10, 2008

politikerbloggen Blondinbella, nu med porrmiddag

Blondinbella är med i Morgonpasset på P3 och man får reda på att hon började blogga om politik men upptäckte att modebloggeri var mer lönsamt.
att tjejen ifråga tjänar pengar på tonårspladder kan jag tycka är helt ok (vad är exempelvis VeckoRevyn om inte just det) men att hon skulle ha haft en politisk blogg lät
lite för politiskt korrekt. som hon ville ge tyngd till något som alla avskriver som ytligheter. vad gör man i sådana fall? jo, man googlar och visst;
"Isabella Löwengrip startade sin blogg för tre år sedan för att skriva om politik och värva medlemmar till Moderata ungdomsförbundet (Muf). Men hon upptäckte snart att mode var mer populärt än politik bland läsarna - och i somras upptäckte annonsörerna Isabella."
från Stockholm city
att hon var med MUF är ingen nyhet men att hon skulle ha varit så politiskt aktiv att hon bloggade för att värva medlemmar till sitt ungdomsförbund verkar lite tvetydligt iochmed att detta är tjejen som uttalat
"Wykman talade mycket om det vi i MUF står för, nämligen individens frihet och rätten att bestämma över sig själv. Vi i MUF vill ju inte dela in människor i olika grupper som det är idag. Vi vill se människor som individer inte om man är muslim, kristen född i Sverige eller något annat land utan man är en individ, oavsett.

I Sverige har vi en lag som heter "hets mot folkgrupp" där delar man in människor i grupper (precis de som vi inte vill!) man är homo eller kanske handikappad eller invandrare. Om en man slår en man som är född i Sverige som är hetro kallas det inte något mer än misshandel men om en man hade slagit en homo eller en invandrare hade det även kallats Hets mot folkgrupp. Detta tycker vi är fel. Alla ska ju behandlas lika?"
från Frihet stavas MUF i Blondinbellas blogg
jag förstår att medias uppmärksamhet gör att man vill hyvla bort ojämnheter och tveksamheter i sin blogg, (och då borde man kanske börja med att gå igenom sitt arkiv) men man borde kanske stå för vad man är och gör. vad är bästa steg, Blondinbella är en arbetare som slitit sig upp hela vägen från Stockholms ghetto?

Inga kommentarer: