söndag, maj 18, 2008

surfande surkart

genom en (underbar) blogg uppmärksammade jag blogher.com. namnet var fiffigt och idéen lät intressant även om något dammig. kvinnor som tar för sig på internet är inte längre i minoritet och de flesta av oss tycker nog inte att kvinnors liv på internet skiljer sig särskilt mycket från männens utan det reflekterar samhället i stort. det handlar om individer, om mallar och att hitta en egen plats.

därför skulle man kunna tro att blogher skulle just ta och filtrera bort samhällets trista stereotyper och ge oss en portal som egentligen inte behövdes. kanske visst fokus på jämställdhet och kroppen, men annars som vilken portal som helst. i en feministiskt utopi skulle den inte behövas eller ens vara önskvärd, men idag skulle den kunna vara inspirerade. dock är blogher en politiskt korrekt amerikansk portal och med det kommer en något konstig kvinnosyn.

prioriteringarna är något annorlunda, kategorierna något skrämmande och de största annonsörerna är en blöjtillverkare samt en tillverkare av helfabrikat som ger tips på hur man gör en veckomeny åt hela familjen.
fast visst, tar man en titt på de svenska bloggportalerna må de tyckas vara något mer politiskt korrekta men jag kan inte låta bli att fundera över om det inte egentligen är samma bullocks?

1 kommentar:

Skinhead Barbiedoll sa...

YEAH BLÖJOR! Precis vad jag som kvinna behöver.