tisdag, juli 01, 2008

ang. stenkastningen i Rosengård

mycket har sagts och muttrats om stenkastningen (mot räddningstjänsten) i Rosengård men få har satt fingret på problemet så som räddningstjänstens sk brobyggare - hur ska de vuxna kunna förebygga våld och skadegörelse om de själva är under isen?

(foto av Sydsvenskans pappersutgåva 080701)

20 kommentarer:

Anonym sa...

Med den logiken så skulle blåljuspersonal vara utsatta för stenkastning i alla länder som upplevt konflikter eller krig.

Problemet är snarare en stor brist på respekt mot samhället som föder dem. Dom vet ju att dom kan göra precis hur dom vill, utan påföljder.
Det enda som händer från samhällets sida, är att man tillsätter ytterligare en utredning - som naturligtvis gör förövarna till "offer"!!!

Inte undra på att Sd växer så det knakar.

Anonym sa...

Ursäkta, men vad i &%&%/ är detta för trams. Säg i vilket annat land skulle det tillåtas dessa ligistfasoner. Inte ens i krigets Irak så förekommer stenkastning mot räddningspersonal. Undrar vad straffet hade blivit? Nej dags att föräldrarna tar sitt ansvar och med dem de tjänstemän som avlönas med statliga medel, och naivt försöker förmedla ett budskap som inte på långa vägar har några vetenskapliga grunder att förlita sig till. Det är väl snart brandmännens fel att de vill släcka eller... De beskylls väl snart för rasism också..Skandal att inte värna mer om räddningspersonalen, som nu får enbart obehag då det försöker sköta sitt jobb. Heder åt Malmös samlade räddningspersonal som trots allt försöker rädda människoliv.
yellyfich

Fröken Sverige sa...

Nej, det förekommer inte stenkastning mot räddningspersonal i de muslimska länderna...men det förekommer stenkastning mot de som de föraktar eller vill straffa.

Så det kan man ju dra sina egna slutsatser från.

För detta sker i alla invandrartäta förorter i Europa. Inte bara i Sverige.

Fler och fler no go areas tillkommer...

Vad gör våra politiker? Noll och ingenting!

/FS

Håkan sa...

Detta verkar ju fungera, kanske nåt som Räddningstjänsten Syd borde prova:

http://sydsvenskan.se/malmo/article341668.ece

Anonym sa...

Stenkastning mot brandmän/samhällsrepresentanter har tidigare förekommit i en rad länder. Både USA och England hade problem med detta under 60-talet. Det är alltså inget nytt fenomen och inte en isolerad svensk företeelse.

/Arvid

schmut sa...

nu vet jag inte vilka som läst artikeln i fråga och vilka som följt debatten, men ingen kan väl säga att en förälder som inte mår bra kan sköta förälderskapet klanderfritt om ens hyffsat? en förälder som inte känner sig som en respekterad del av samhället kan inte hjälpa sitt barn att inte bara anpassa sig utan även bli en byggsten.
där ligger den viktiga frågan - ska vi bara förutsätta att alla som kommer hit med elände i bagaget ska lämna det vid gränserna?
alla andra offer får hjälp, men flyktingar förväntar vi oss ska lära sig säga Tack och Vill du ha städat nu? på SFIn direkt så att de kan tjäna några futtiga tusenlappar och trivas i de områden vi (över)gett i deras ära.
vad hände med rehabilitering? vill man få en trasig individ att bli en del av samhället hjälper det inte bara att se till det fysiska.

jag tror att stenkastningen är ett resultat av att vi varit så förbannat naiva som trott att mat, husrum och en klapp på huvudet fixar allt för folk som levt genom skit. skit som inte bara drabbat fysiskt utan även psykiskt.

dessutom, är det ingen som kommer ihåg vad som hände i Frankrike? så länge sedan är det inte!

Fröken Sverige sa...

Nu ska vi inte ta och förtränga att det är endast 5% av de som kommer hit till Sverige som är riktiga flyktingar. ENDAST 5%.

2006 kom det 96.750 hit. Endast 2.7% av dem hade flyktingstatus.

www.scb.se och www.migrationsverket.se

Innebär detta att ALLA invandrare som kommer hit då är fria från allt slags ansvarstagande?

Ska drygt 90.000 varje år få flytta hit för livstids försörjning - och samtidigt inte behöva ta något som helst ansvar för sin egen situation?

Inte behöva respektera det land som de flyttar till, dess befolkning och myndigheter - och FRAMFÖR ALLT LANDETS LAGAR?

Jag vet vilka många av ungdomarna i stenkastargängen på Rosengård är och de flesta är inte flyktingar.

De är inflyttade muslimer.

Många med ett djupt förakt för alla som är ickemuslimer.

Mvh

/FS

schmut sa...

->fröken sverige:
så du vet hur Rosengården ser ut och vilka etniska grupper som inte bara är i majoritet utan även skälet till varför de kom hit?

du valde kanske inte bara något fel blogg för att komma med rasistisk goja utan även något fel blogg rent geografiskt

ALBANEN sa...

Att köra in i det området iklädd i uniform eller köra ett fordon som symboliserar staten eller samhället gör att man tyvärr blir måltavla .

Detta kan jag säga er har inte det minsta dugg att göra med religion, för dessa grabbar på Ramelsväg och allt vad det nu heter bryr sig inte vem du är, eller vad du är.
Inte heller blir det bättre av att deras föräldrar inte bryr sig ett dugg om vad dem gör.
Dessa lär sina barn att se ner på icke araber istället...
Dvs, vi föder dem, och dem spelar "allan"..

Det skrevs något om brist på respekt för samhället som föder dem, och det håller jag fullständigt med om, men samtidigt ska ni också veta att dessa människor är oftast vana att samhället tar hand om dem.
Titta i Palestina västbanken..mm vem tror ni föder dem? jo Israel och USA..

När dessa människor kommer hit, har dem oftast inte ägt ett riktigt hus, eller en bil ens .. dem kommer hit och får allt gratis..
Medans våra föräldrar och farföräldrar som kom hit på 60 och 70 talet verkligen fick kämpa för det vi har idag.

På Rosengård kastar dem sten på Polis, väktare, AMBULANS mm varje kväll det är inget nytt!!

Problemet är, vad ska vi göra med alla dessa oftast arabiska ungdomar som gör såhär?
Dem kommer från länder där våld besvaras med våld...


Varför ska vi som sköter oss få lida för deras misstag för att dem oftast är inavlade, vilket är bevisat att dem oftast inte kan handskas med sina aggressioner och är våldsbenägna??

Jag föreslår att vi borde markera med våld om det så krävs...
Jag är själv 2:a generationens invandrare och muslim, men ni ska bara veta hur trött jag är på dessa rent utsagt skitmänniskor...

Jag tror att det i Malmö stad kommer hända något mycket allvarligt inom mycket snar framtid.
Dessa människor ska bekämpas med samma medel tillbaka, dvs med VÅLD.

Och jag förstår och stödjer det Israeliska folket fullt ut från topp till tå.

ALBANEN sa...

Läste det där med traumatisering hit och dit... sicket jävla skitsnack !!!!!

Vi kan inte vänta på dessa människor med trauma blir friska i huvudet igen.
Människor far illa, dessa människor som far illa har familjer..barn och allt vad där är som eventuellt också mår dåligt av detta.

Lägg ner skitsnacket om att det ska va synd om dem .. det är så jävla typiskt svenskt så det är inte sant..som någon sa "en klapp på axeln och så är allt bra."

SKÄRPNING !!

Fröken Sverige sa...

schmut: Om du inte vill ha olika åsikter och diskussion på din blogg ska du nog undvika att hamna på Twingly och liknande.

Då kan du bjuda in ett gäng ja-sägare, så får du lugn och ro och alla tycker som du vill. Stimulerande ju.

Albanen: Det har heller aldrig varit "fint" att arbeta bland araber. Allra minst jobba för/med oss andra. :D

Arbetskraftsinvandringen som kom på 50-60-70-talet var mycket lyckad och de flesta av dessa som kom då blev en del av sitt nya land. En del vände tillbaka till sina hemländer och byggde sig ett hus för pengarna de tjänat. Andra har stannat kvar och känner sig som svenskar och känner ansvar för sitt nya land.

Allt funkade bra.

Men många de som kommer numera, kommer inte hit för att jobba och vara en del av det svenska samhället.

De kommer som man kan läsa i Merit Wager (mycket respekterad i flyktingfrågor och medborgarnas flyktingsombudsman sen 2002)för att det "finns ett hål i väggen, där man kan hämta ut pengar utan att jobba resten av sitt liv".

http://meritwager.wordpress.com/

schmut: Jag är ingen rasist överhuvudtaget. Hälften av mina vänner är utlänningar. De är muslimer, katoliker, judar, kristna och icketroende.

Men jag är - tack och lov inte - blind som stora delar av svenska folket.

Och du kommenterade inte ens det med hur lite äkta flyktingar det egentligen är som kommer hit. Kan det bero på att du inte ens visste innan att de som har asylskäl brukar vara under 5%?


Mvh

/FS

schmut sa...

fröken sverige :
termen "äkta flyktingar" finns inte. man pratar om invandrare och flyktingar, dvs folk som sökt asyl. det är två olika grupper som efter acklimatisering kan komma att bli en. däremot är gruppen som söker uppehållstillstånd mycket större än bara invandrare och flyktingar, varav din "statistik" inte känns något att kommentera.

främlingsfientlig, är det en beskrivning som passar dig bättre? du verkar ju hysa ett visst agg till araber?
kom dessutom ihåg att vem som kan vara en rasist, oavsett vad denna har för vänner, grannar eller arbetskamrater.

show sa...

schmut, din inställning tycker jag är rasistisk. Genom att ge invandrarna i rosengård frikort att göra vad fan de vill, lär vi dem att Sverige är ett land där handlingar inte har konsekvenser, och på så sätt sviker vi dem. Låt bli att skicka dit ambulanser, och låt ligistidioterna fundera på varför pappsen deras inte fick sjukvård när han fick en stroke. Jag blir så jävla trött på pk-mentaliteten i detta land ibland.

Anonym sa...

inegn behöver stoppa vi i RG(Rosengård)
gör va vi vill när vi vill du bor fan sthlm va tjurar du för =S

paa passs på politik me att dom ska hjälpa oss ingen vill ha nåt me rosengård o göra istället för att öppna fritidsgårdar så stänger dom fritidsgårdar va ska vi ta vägen ? klart vi blir agressiva av oss kastar stenar på polisen lixom när hjälper dom oss

Anonym sa...

Till Show:

Jaaa! Precis vi struntar i att skicka ambulans, polis och brandkår dit så lär dom sig nog, för det bor ju bara stenkastande ungdomar i rosengård. Ingen lär ju bli sur på samhället i stort om vi vägrar hjälpa folk.

Alltså jag fattar inte hur man kan ha så svårt att fatta att denna situationen inte blir bättre bara för att man vidtar en massa "häftiga" åtgärder: skicka ingen ambulans, skicka tillbaka alla som har bidrag.

Det är ju bevisligen så att det går att vända situationen med rätt enkla medel som denna artikel i en post högre upp här visar
http://sydsvenskan.se/malmo/article341668.ece

schmut sa...

->show:
är min inställning rasistisk? förklara gärna!

Anonym sa...

Det är fascinerande att se att alla med-anonyma har sån benkoll på vad som händer i Irak och andra krigshärjade länder när de saknar förmåga att lyfta blicken från sin egen navel i övrigt.

Anonym sa...

Det är sorgligt att vi svenskar kan uttrycka oss på ett så primitivt sätt. Jag trodde att vi var ett välutbildat folk som såg med kritiska ögon på det vi ser och hör. Det är iallafall mina minnen av den svenska skolan från grundskolan med alla redovisningar vi skulle ställa frågor till, till universitetet som lärde mig att opponera med kritiska ögon. Att vi kan vara så simpla i vårt tänkande och uttrycka oss på det viset. Du albanen som tror dig ha blivit svensk för att du är andra generationens invandrare, glöm att detta samhälle kommer att se dig som svensk, se bara hur fröken sverige skriver med flera. Du ska veta att araberna på Rosengård säger att det är romer och albaner som håller på med hyss. Så länge man skyller ifrån sig och grupperar folk kan man lika bra hålla sin trut, för du tillför inget i denna debatten, du bara gör bort dig.

Fröken sverige, bara ditt namn säger mycket om dina intentioner med dina inlägg. Dina kunskaper är väldigt låga och din statistik beskriver ingenting om hur folk som flytt sina länder mår. Du är pinsam, det gör ont att ha en syster som dig i mitt Sverige! Försök flytta till ett annat land så ska du se hur du överlever. Jag kan svära på att du kommer att gå med i Svenska kyrkan bara för att träffa svnenskar. Vi är värre än invandrarna när vi är utomlands.

Öppna ögonen och kom med diskussioner som leder oss någonvart. Ert klagande är lika bisarrt som stenkastningen.

Fröken Sverige sa...

¨"Syster"?? Med andra ord är du muslim...

Nej, jag är inte din syster och jag vägrar skämmas för att jag älskar mitt land och därmed använder "Sverige" i mitt namn.

Alla får visst älska sitt land, utom just vi svenskar? För gör vi det då är vi rasister....en matematik som är absurd.

Du kanske ska visa varför du anser att jag har låga kunskaper? Ser inte att du presenterar några källor eller länkar på det?

Jag har bott i flera olika länder och har aldrig uppfört mig som ett svin mot de länder som tillåtit mig bo där.

Tvärtom!

Folk borde lära sig om islam och om sharia, då skulle de snabbt inse vad stenkastningen i de ickemuslimska länderna handlar om.


/FS

Anonym sa...

Bristen på respekt för och samhörighet med landet Sverige och svenskarna är vad det handlar om. "Svennejäveln" känner sig naturligtvis förolämpad när de tuffa grabbarna visar vad de tycker och tänker om det korkade skitsamhället Sverige (som ändå fortsätter att ge dem lägenheter, kläder, pengar...). Sverige har haft det för bra och för slappt i många år (inga krig som t ex Finland 1939-1944) och har blivit ett LÅT GÅ- samhälle på alla fronter där ingen vågar sticka upp och säga STOPP! MEN DET MÅSTE VI GÖRA NU INNAN DET HAR GÅTT FÖR LÅNGT (FÖR ATT KUNNA STOPPAS ÖVERHUVUDTAGET)!