söndag, november 02, 2008

rätt tidpunkt är A och Ö


jag och 2 vänner tog en lång tur ut i mörkret för att tända ljus och tänka lite extra på nära och kära. tyst, kallt, mörkt.
på vägen hem möttes vi av skrik, skrän och dunkadunka. Bostad åt alla, ropen skalla. yada yada, Ghostbusters-theme och slagord.
trött och bitter som jag var hade jag lust att säga till dem att om de känner för att förstöra andras lugn
en dag som denna så ska de veta att en urna tar inte alltför stor plats. eftersom jag är en någorlunda civiliserad människa, höll jag tyst. iallafall utåt.

3 kommentarer:

johan sa...

för att "andras lugn" är så extremt förknippat med city en lördagkväll eller för att du är allmänt bitter?

schmut sa...

för att andras lugn på Alla helgons dag är förknippad med just lugn, ro och att hedra/minnas de som inte längre finns.
oavsett om man är kristen, ateist eller vad som, så brukar man ha respekt för vissa dagar och platser.
att skräna förbi Domkyrkan och kyrkogårdar när folk tänder ljus för sina vänner, barn och föräldrar är kanske inte ett bra sätt att få folk att ryckas med, eller hur?

(eller jo, det kanske det är om man är en juvenil fjant som inte ser till något annat än sig själv och som om några år när tonårsrevolten har lagt sig, kommer att sälla sig till föräldrarnas övre medelklass-leverne och skratta gott åt ungdomens vilda leverne.
tyvärr är det Lund i ett nötskal)

P sa...

Tråkigt att du blev störd men man får helt enkelt tolerera vissa ljudföroreningar i en stad även på dagar som man själv håller "heliga" (så att säga).
Att du sen kommer med en trött klyscha om "övre medelklass-leverne" och "tonårsrevolt" får väl ursäktas med att du är upprörd och inte har någon insyn i vem eller vilka som du pratar om överhuvudtaget.
Hoppas du mår bättre idag.