fredag, januari 23, 2009

ain't no Gry Forsell

jag har aldrig sett Let's Dance. chansen att jag ser den är lika med noll. jag förstår inte konceptet eller intresset.
däremot har jag inte kunnat undvika att Kitty Jutbring är med och mestadels på grund av alla löpsedlar men även i hennes blogg på Djungeltrumman.
man behöver inte läsa mycket någonstans för att inse att Kitty har lite för mycket ballar för ett sådant sliskprogram. hon går inte att stöpa om till en gullig Gry Forsell-lookalike utan ser ganska nöjd ut i sina egenhändigt skapade kreationer som har fler färger än regnbågen.
det hela har uttryckts bättre i DN
"Let's dance" avslöjar plågsamt tydligt hur olika deltagarnas prestationer bedöms. Jämför förväntningarna på en kvinna i ett dansprogram med förväntningarna på en man i ett dansprogram. Då förstår vi varför Kitty Jutbring fick sämst poäng. Vi tycker ju att det är så härligt att över huvud taget se en kille på dansgolvet att våra sinnen fylls av överseende med hans svårigheter. Samma blida blick gäller inte kvinnorna. I synnerhet inte om de dessutom tar för sig, kommer med rappa svar och väljer sina egna kläder. Då uppfattar vi en bråkig person som tar plats, ger uppkäftiga svar och sticker ut för att jävlas."
skrivet av Sonja Schwarzenberger i DN

1 kommentar:

Sivan sa...

Snälla, sluta vara så jäsikens förutsägbara när det gäller jämlikhetsfrågor. Att någon stackars anställd på den politiskt korrekta DN måste lisma med, är ju en sak, men du som bloggare måste kunna hålla litet större armbågs avstånd än så.

Man måste ha gått vilse ordentligt bland all feministika för att hamna där Sonja braklandar, eller också hade hon bara en usel dag (vilket vi alla har, av och till).

Att människor värderas enligt olika mallar, vare sig de är kvinnor eller män, är väl inget nytt. Det handlar om, för att nu ta med en av feminismens trossatser - skillnaden mellan två individer oavsett kön, är större än medelvärdet mellan grupperna, även i detta fall, varför hela resonemanget faller platt. Skulle t ex Lill-Babs inte ges extemt mycket "lee-way" ifall hon ställt upp? Kerstin Dellert?
Det problem Sonja tar upp funkar inte, eftersom det vore att jämföra Lill-Babs med Filip Hammar, dvs en extremt folkkär individ med en duktig människa på väg upp.

Inget snack om vem vi skulle tillåta stå och vagga och leva högt på sin charm.
Ergo, stick in era politiserade näsor!