måndag, mars 02, 2009

"när fler hörs är det färre som lyssnar"

DN igår angående bloggbävningen och Newsmill idag angående bloggares hybris får mig att undra om det inte är Jante som är redo att resa sig?

Bloggar tillåter inte bara ingen att tycka öppet utan gör det också möjligt för vem som helst att bli någon.
Då och då kommer det fula små kommentarer om dålig kvalitet, meningslöst pladder och tyckande för tyckandets skull, men kan man överlag verkligen säga att folk tar bladet från munnen är en trist trend som inte tillför något? Att prata om hybris, är det inte ett enkelt sätt att dumförklara en arbetsmyra?
"Det finns fler forum för debatt i dag än någonsin. Istället för att gå ut på gatan utnyttjar man sina demokratiska rättigheter framför sin dator. Men när alla kan tycka till blir innehållet mindre viktigt. För när fler hörs är det färre som lyssnar."
avslutar Martin Schoris krönika på Newsmill och varje gång jag läser igenom det blir jag mer irriterad. Om man vill hårddra hans slutkläm skulle man kunna tro att han är för ett monopol med proffs-tyckare och inget mer? Tycker han verkligen att medel-Svensson har vattnat ur debatterna? Bör pöbeln koncentrera sig på att planera inför husvagns-semestern och på sin höjd tycka till om dagens krönika i Aftonbladet?
Eller handlar det om det klassiska Jantesmöret - du ska inte tro att du är någon?

"När fler hörs är det färre som lyssnar" faller på sin egen orimlighet.

Inga kommentarer: