måndag, november 30, 2009

New beginnings, my ass. Same procedure as last year.

Snart är det här året till ända och det är nu man ska vara efterklok och analysera vad som hänt, vad som kunde ha hänt och vad som inte borde ha hänt. I slaskmedia kallas det hissa och dissa medans det i bloggvärlden går under lurve, löv och hundratals andra varianter på ett och samma ord. Inne och ute-listor är så passé, så 2003.

Själv tror jag inte riktigt på det där - paketera ett år, skaka det och syna i sömmarna. Vad är egentligen ett år utanför almanackans värld? Inte mycket mer än en indikation att nu bör man memorera ett nytt årtal att skriva när det är dags för viktiga underskrifter.
Ett nytt år innebär fortfarande att man har en och samma tvätthög som väntar på att bearbetas och den finne som satt på kinden på nyårsafton finns med all säkerhet kvar morgonen efter.
Det nya året börjar man ju oftast med en hejdundrande huvudvärk vilket är precis samma sätt som man började förra året. New beginnings, my ass. Same procedure as last year.

Men det blir kanske vad man gör av det? Jag väljer att inte göra något och att inte tro på nystarter iochmed att de betyder att man lämnar något, skuffar det åt sidan och hoppar hej vilt upp och ned i väntan på nästa. Som att lämna en blogg och börja en ny. Det är ju trots allt fortfarande samma människa som trycker på tangenterna...

Det hela låter kanske något depressivt men tanken är något motsatt - den naivitet som följer vårt nyårsfirande brukar resultera i en depression. Vi sätter alldeles för höga mål för det nya året som i förlängningen blir till hinder. Är det inte bättre att följa den röda linjen än att hoppas på att det nya året innebär röda mattan?

1 kommentar:

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack