måndag, augusti 23, 2010

Lämmeltåg för (stackars) Assange

Har folk inte lärt sig någonting? Alla dessa intellektuella frisinnade som kämpar för fri information för alla, vad pågår egentligen i deras huvuden?

Diskussionen som följer Assange får mig att tänka på lämlar där ett stort antal individer reagerar som om de hade ett kollektivt sinne. Uttalar hätska förbannelser över veka kvinnor, hittar konspirationer bland radikalfeminister och outtar diverse kvinnor som tänkbara häxor som förbannat deras stackars halvgud. Hoppar utför stupet, allt för vad någon sagt vara ett nobelt syfte.

Snackar om att rättsäkerheten havererat för att deras husgud fått en nagg i kanten av en åklagare som verkar ha haft en dålig dag och kontrar genom att hämta förskäraren för att ta död på de kvinnor som kan ha orsakat det hela. Hur går det ihop? Hur är tanken? Öga för öga baserat på gissningar?

Jag tror knappast att anklagelserna mot Assange och följetongen i pressen har på något vis skadat Wikileaks, utan snarare fått även de som är minst intresserade av internetfrihet att lyssna. Däremot tror jag att den hätska stämning som infunnit sig på bloggar som ett tänkt försvar av Assange (vad gör att ni tror att han verkligen behöver det? ) gör mer skada än nytta. Ert dravel om kvinnors sätt och blandandet av ärtor, morötter och feminism får mig att undra hur det egentligen står till med jämställdheten i Sverige. Hur behandlar ni egentligen era kvinnor om det här är hur ni agerar mot en för er okänd kvinna som kan tänkas ha kommit i fysisk dispyt med Assange?

1 kommentar:

Tor sa...

Intressant och tänkvärt om det inte vore för det att de flesta skiter i både Assange och Ardin, utan är mer intresserade av hur den senare uttalat sig i diverse bloggar e.t.c. att det sen finns politiska förtecken gör det bara mer intressant. Assange är ju även han en klassisk skitstövel vilket man kan utläsa från HANS bloggar. Det gör det hela underhållande. Hur f*n kan en ultra feminist gå i säng med en egotrippad skitstövel? Värsta kriminalkomedin :)