fredag, februari 11, 2011

Inte kasta sten i glashus

Det är inte sällan man hör negativa kommentarer om politiker - fuffens och ingen insyn i vad som sker. Trots att vem som helst (i princip) kan bli politiker, är det få som engagerar sig och än färre som orkar ha koll på vad som händer i den egna kommunen.

En kommunchef vid namn Mattias Jansson bestämde sig för att följa tidens våg och bjuda in omvärlden i hans arbetsrum via de sk sociala medierna, vilket i mer vardagligt tal är twitter och facebook. För att kunna leverera något värdigt och vettigt utan att tröska i sönder politiken tar han hjälp av en konsulent.
När så media hör av sig för att intervjua honom om hans och kommunens äventyr i sociala medier, så använder han sig av just de samma; han ger insyn.

Många skulle säga att det är starkt, vettigt och riktigt modigt att dela med sig av sitt jobb, men när politikern låter medias arbete synas i hans bidrag till sociala medier, då slår alarmet på! Media, i detta fallet Katrineholms Kuriren, vill syna andra men inte själv synas i sömmarna. Helt plötsligt pratas det om härskarteknik och att kommunchefen blivit "sociala mediers fånge".

Jag undrar om tidningen i fråga är så världsfrånvänd att den tror att dess läsare går på dess dunster? Ett försök till att outa en kommunchef som slösa genom att ställa något surmulna frågor slutar i att kommunchefen och hans läsare outar tidningen för vad den är.


Flattr this

Inga kommentarer: