måndag, augusti 22, 2011

Spring för livet (minus Varga)

Lite här, var och överallt har jag tipsat om roliga löp/träningsbloggar. Bloggar som kanske inte alltid fokuserar på mest på teknik utan mer på känsla, motivation och inspiration. Det är vad som driver mig då jag vet att med min rygg kommer jag aldrig bli någon Evy Palm och ska jag vara krass så har det aldrig ens varit en dröm. Jag är inte en tävlingsmänniska utan jag låter lusten styra.

Kanske är det därför jag blir lite (lätt)stött när svenska Runner's worlds (fd) chefredaktör bygger en krönika på att allt fler springer för lustens skull och inte för att pressa sig. I förbifarten slänger han även ur sig en kommentar om dumheten med att efterfråga vattenfast smink i samband med löpning:
"Förr handlade ju löpning om löpning. Nu handlar löpning om hur man får tag på vattenfast smink"
Chefredaktörens krönika i Julinumret av Runner's world.
Personligen förstår jag inte varför det ena skulle utesluta det andra?
Löpning är en solitär hobby. Du må springa med andra men hur det känns, vad som driver dig och vilken upplevelse du söker, det skiljer sig nämnvärt. Vad som också skiljer den ena individens löpupplevelse från den andra är vad man behöver för att göra den ultimat. Om det innebär senaste pulsklockan, bästa kompressionsstrumporna eller en mascara som inte fastnar i tårkanalerna när du svettas, so what? Det handlar om vad du behöver för att nå dit du vill. Det ena är inte viktigare än det andra.

Personligen skulle jag nog uppskatta mina spring-turer mer om det fanns leopardmönstrade löparkjolar och chockrosa köparskor? Nu ser jag ju ut som om jag klätt ut mig när jag springer.
Jag skulle däremot inte uppskatta att någon skulle nedvärdera vad som ger mig motivationen att springa.
Däremot tänkte jag nog för ovanlighetens skull ta och slaska på lite läppstift inför nästa runda.Om det upprör så många kanske det för något gott med sig?

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Löpning? Nej tack. Igår höll jag på att rasa ihop på Plantagen efter en shoppingrunda. Men jag tror en löparkjol och ett par chockrosa dojor skulle klä dig alldeles fantastiskt!

schmut sa...

Löparkjol hittade jag ingen men chockrosa skor hittade jag på rean, så det blev sådana.

Det är synd att du inte mår bra. Läste i Runner's worlds amerikanska upplaga om hur folk hanterat sin cancer, såväl besked som behandling, genom löpning. Nu är ju inte löpning din grej men jag tror lite på att hitta sin gyllene väg. Hobbyn eller intresset som ger en fokus, ger energi när kroppen verkar motarbeta en. Om inte annat, så hoppas jag att det fungerar så.