lördag, juni 23, 2012

State of affairs


Inser att jag glömmer bort vilket språk jag skrivit på och således vilket jag bör skriva på i fortsättningen. Givetvis ett resultat av att inte skriva särskilt regelbundet och ja, visst, av att ha ett närminne och koncentrationsförmåga som en blomfluga på sockerkick. (Google Translate is your friend)

Däremot finns det ett stort fokus just nu och det är att ersätta mina gamla löparskor. Alla skriver om att de springer mer och mer, men skriver om vad de springer i. Visst är materialism inte något jag brukar hylla (yeah right, nagellack?!) men när det blir mil efter mil med fokus att inte ta i sönder kroppen mer än vad den redan är, kan det vara bra att hitta ett par perfekta skor.
Hittills har jag haft ett par gamla Asics Gel innovate 2 som trotjänare men efter  >60 mil av terränglöpning börjar ovansidan slitas sönder och de liknar allt mer sandaler. De andra i garderoben, Brooks Adrenaline GTS, de finfina chockrosa Adidas Falcon elite och Salomon XA Pro 3D Ultra, har inte känts bra efter ett tag. De står i princip oanvända i garderoben och väntar på kärlek, vilken de aldrig kommer hitta eller få.
Nu tittar jag lite extra på ett par Merrel Pace Gloves vilka ska vara perfekta för breda fötter som gillar minimalt fluff, men kostnaden är helt utanför min budget i sommar. Annars är det ett par skor som skulle lösa ett av mina största problem (förutom brist på ekonomi) vilket är att sedan ryggoperationen har jag svårt att knyta skorna, dvs de har slejf. Japp, precis som för förskolebarn som inte lärt sig knyta. Det magiska paret är ett par Saucony Hattori. Om ni vet bu eller bä angående någon av dessa, eller andra liknande, så får ni gärna hojta.

Nu kan ju ovanstående stycke få det att låta som jag är värsta löparproffset men sanningen är att jag springer ganska sakta och kort, men relativt ofta. Har sedan länge insett att jag inte kommer bli varken snabb, spänstig eller graciös (och definitivt inte läcker även om jag läcker som ett såll när jag springer) men om några joggingrundor i veckan kan hålla ännu en ryggoperation stången, så är jag nöjd.
Eller ja, det vill säga så länge jag slipper fler kommentarer från finfina löpare om min konstiga hållning och löparstil...


Edit: Hoppsan sa! Det blev visst ett par Saucony Hattori då kombinerad rea gjorde att de kostade 575:- på Sportamore idag. Iochmed att Merrel Pace Glove inte fanns i min storlek var det ett enkelt val. De andra skorna är helt döda och jag behöver ett par nu!
För att inte missa eventuella hårdare rundor på asfalt köpte jag även ett par Merrell Bare Access, vilka är ofantligt fula men verkar vara en bra mellansko till ett vettigt pris. Hur fick jag ihop allt det där utan att ha pengar? Eh, det kallas sommarfaktura, dvs den kommer lagom till första CSN-utbetalningen.

Inga kommentarer: