söndag, mars 10, 2013

Det grundläggande

Såväl igår som idag har jag googlat mer än på riktigt länge om inte mer än någonsin förut.
Den sk GRÄVdebatten eller vad man skulle vilja kalla den har gjort mig förvirrad. Ett event och så olika versioner av vad som hände. Samtidigt är det kanske inte så konstigt att en och samma händelse ses med så olika ögon då det i grunden beror på om man tror att det finns ett patriarkat och  att det finns en samhällsordning där kvinnor är underordnade. Om man är feminist eller inte.

Men, oavsett vilket man tror på är det förvånansvärt att det inte respekteras att en individ känner sig utsatt. Att det inte automatiskt tas ett steg bakåt, tas en paus och grupperar om för att se till att alla deltagare mår bra och kan göra sitt bästa.

Även efter att de andra mottagit beskedet via flera håll att individen i fråga verkligen kände sig attackerad på ett personligt plan, så ges det inga ursäkter. Istället pratas det om att ta debatten. Det är där det blir riktigt konstigt för mig. Om inte individen respekteras utan integriteten bryts, är det verkligen debatt eller bara mobbing under annan benämning?

Inga kommentarer: