tisdag, december 17, 2013

Räddare i nöden eller bara rädd?

Dagens räddare i nöden har varit ovanstående bok vilken handlar om psykiska besvär, beteende och sjukdomar hos barn. Just nu läses det inte särskilt mycket skönlitteratur utan allt handlar om att förstå, hantera och förebygga.
Vi har länge haft tankar kring Iggys oro och rädslor men det har inte varit förrän nu på sistone som det blivit ett allt större, mer ohanterbart problem. Det har börjar hindra henne från att blomma ut och njuta av sitt liv. Istället för att hoppas på framtiden och låtsas som allt är en picknick i det gröna bestämde vi oss att faktiskt söka hjälp här och nu. Det har mött en del motstånd och en hel del oförståelse men det har också kommit fram att många vi känner lite såväl som bra haft problem med ångest när de var mindre.
Det är just det som det rör sig om just nu, ångest. Varför och vad det kommer innebära för framtiden vet vi inte utan i samarbete med BUP ska vi försöka förstå det här och gör livet lättare för Iggy.

Jag har redan läst en handfull böcker men känner verkligen inte att jag har full koll på hur, var och varför, så om någon sitter på boktips, länktips eller kanske ett bra forum att diskutera i, så får ni gärna kommentera.

1 kommentar:

Fifi sa...

Hoppas ni får bra hjälp!